Aspecte importante de care sa tii cont atunci cand trebuie sa alegi perdelele

Ai mobilier, covoare, decoratiuni si alte astfel de obiecte in casa? Cu siguranta da! Exista un element al decorului casei pe care pur si simplu nu il poti ignora – perdelele pentru ferestre. Sunt una dintre acele piese cruciale de decor care pot da tonul camerei. De la usoare si aerisite la grele si ornamentale, de la culori solide la imprimeuri, de la tesaturi transparente la textile opace  – posibilitatile sunt nesfarsite. Cu marea varietate de optiuni pentru perdele moderne, tesaturi si accesorii, a face alegerea potrivita poate fi destul de confuza. Iata cateva sfaturi rapide despre cum sa alegi perdele care te-ar putea ajuta:

Stabileste diferenta dintre perdele si draperii

Primul pas pentru a-ti da seama cum sa alegi perdele pentru ferestre este sa iti dai seama ce nevoi are incaperea. Adesea, proprietarii de case aleg perdele, draperii, jaluzele si alte astfel de accesorii fara sa cunoasca diferenta. Procedand astfel, aceste articole pentru ferestre pot interfera cu cantitatea de lumina solara pe care ar trebui sa o primeasca incaperea. Exista acum perdele moderne din materiale special concepute pentru a asigura intimitate si pentru a completa designul casei.

Prin urmare, este important sa cunoastem diferenta dintre aceste doua produse. Perdelele sunt bucati de tesatura realizate din materiale usoare. Ele sunt utilizate in principal in scopuri de confidentialitate, ceea ce le face perfecte pentru camere de zi. Draperiile, pe de alta parte, sunt fabricate din materiale mai groase, care sunt facute pentru a bloca lumina soarelui, facandu-le ideale pentru dormitoare. Deci, cand alegi perdele moderne tine cont de aceste aspecte.

Alege materialul potrivit

Materialele pe care le alegei pentru decorarea ferestrelor pot schimba tonul designului camerei. Materialul joaca un rol vital atunci cand vine vorba de selectarea perdelelor pentru ferestre si influenteaza aspectul camerei. De la dantela transparenta la bumbac usor, de la materiale cu greutate medie pana la catifea grea, optiunile  in ceea ce priveste modelele de perdele pentru ferestre sunt numeroase. Cei doi factori pe care ar trebui sa ii iei in considerare atunci cand iti alegi materialul sunt:

Starea de spirit si decorul camerei tale. De exemplu, tesaturile mai grele se potrivesc camerelor mai traditionale, in timp ce tesaturile transparente functioneaza cel mai bine in camere mai minimaliste si unde sunt necesare perdele moderne.

Fiecare tesatura cade diferit pe langa fereastra, prin urmare, va arata diferit atunci cand este plisata si trasa inapoi. Acesta este un lucru important de retinut atunci cand alegi modele de perdele pentru case.

Culoarea si designul trebuie sa completeze aspectul casei

Culoarea modelelor tale de perdele pentru ferestre si usi ar trebui sa fie in mod ideal sincronizata cu restul mobilierului. Poti alege fie draperii pentru ferestre care sa se armonizeze cu decorul, fie sa contrasteze cu acesta. Pentru un aspect placut, alege draperiile intr-o culoare care sa completeze nuanta peretilor. Alternativ, daca vrei ca designul perdelei sa fie in centrul atentiei, alege o nuanta care sa contrasteze cu mobilierul si peretii. Alege de fiecare data perdele moderne care sa completeze designul casei si care sa il faca mai atragator si mai interesant.