Câteva sfaturi pentru a avea grijă de mașina ta

Toți știm că mașina este una dintre lucrurile de care avem mereu nevoie în viața noastră de zi cu zi. Ne ajută întotdeauna în tot ceea ce facem. Mașina ne ajută de la afaceri până la utilizările personale. Prin urmare, ar trebui să avem întotdeauna grijă de ea. Astfel, nu va cauza probleme în viitor. Tocmai mi-am cumparat o masina rulata de pe acest site de anunturi si am strans cateva informatii de la specilisti pe care am zis sa le impartasesc cu voi.Iată câteva sfaturi pe care trebuie să le urmăm pentru a avea grijă de mașinile noastre.

  1. În primul rând, trebuie să ne amintim întotdeauna să verificăm mereu motorul, frânele, fluidele și bateria înainte de a folosi mașina. De obicei, ignorăm aceste aspecte din cauza vieții noastre aglomerate. Și mereu uităm să ne verificăm mașinile înainte de a pleca. Îmi amintesc mereu ce mi-a spus tatăl meu întotdeauna despre mașină. A spus că motorul este una dintre cele mai importante părți ale mașinii. Verificarea periodică a motorului ne ajută să vedem care vor fi problemele și care ne vor costa mult în viitor. Verificați complet motorul mașinii. Dacă știți ceva despre motoare auto, îl puteți verifica singur. Dacă nu, puteți angaja un mecanic auto. Dacă alegeți să angajați pe cineva, asigurați-vă că încredințați acest lucru cuiva de încredere sau cu o bună reputație în ceea ce privește motoarele auto. Sau puteți verifica manualul mașinii pentru ajutor. Dar fiți atent dacă tocmai ați folosit mașina, există părți ale motorului care încă sunt fierbinți, așa că fiți precauți când verificați motorul mașinii. Verificați nivelul uleiului în motor pentru a vedea dacă consumul de ulei crește rapid. Dacă da, trebuie să mergeți la un service auto și să-l verificați. Asigurați-vă că motorul este oprit în momentul în care verificați nivelul uleiului. Apoi verificați fluidul de transmisie, citiți manualul pentru a vedea cum se face acest lucru sau cereți cuiva specializat să o facă. Asigurați-vă că utilizați fluidul de transmisie corect pentru mașina dumneavoastră. Următorul pas este verificarea lichidului de frână, acesta fiind foarte important deoarece frâna este cu adevărat necesară când conduci o mașină. Când plăcuțele de frână se uzează, nivelul lichidului de frână va scădea ușor. Dar nu vă faceți griji, acest lucru este normal. Dacă nivelul lichidului de frână scade într-un timp scurt, atunci trebuie să verificați sistemul de frânare.

Folosiți întotdeauna lichid de frână aprobat pentru sistemul de frânare. Și asigurați-vă întotdeauna că mențineți un punct de fierbere foarte ridicat pe lichidul de frână. Nu-l expuneți la aer, deoarece acest lichid va absorbi umiditatea și va reduce punctul de fierbere. Un alt aspect este lichidul de direcție asistată. Verificați nivelul fluidului și acesta nu ar trebui să varieze mai mult decât în intervalul normal. Trebuie să-l verificați și pentru scurgeri. Apoi verificați lichidul de răcire. Acesta este foarte important, deoarece influențează în mod real starea mașinii. Lichidul de răcire ajută când mașina se supraîncălzește. Așadar, trebuie să-l verificați dacă există scurgeri. Apoi, verificați bateria. Majoritatea bateriilor de astăzi oferă o întreținere fără costuri, adică nu puteți verifica nivelul apei. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să o verificați deloc. Trebuie să curățați și să uscați partea superioară a bateriei și să verificați și conexiunea terminalului, dacă este curată și strânsă. Următorul pas este lichidul pentru parbriz. Aceste lichide sunt disponibile în orice magazin auto sau supermarket. Așa că nu veți avea nicio problemă. Apoi trebuie să verificați curelele și furtunele. De obicei, aceste lucruri sunt făcute de mecanicul dumneavoastră, dar, în cazul în care trebuie să le faceți singur, amintiți-vă mereu să le verificați când mașina este rece. Verificați curea pentru orice semn de crăpături și strângere.

  1. Al doilea aspect important al mașinii sunt roțile și anvelopele. Verificați presiunea anvelopelor. Presiunea anvelopelor tinde să crească în timpul condusului din cauza acumulării de căldură. Așadar, ar trebui să le verificați atunci când sunt reci. Utilizați presiunile recomandate de producător pentru anvelopele dumneavoastră. Este recomandabil să rotiți periodic anvelopele. Anvelopele din față se uzează întotdeauna mai rapid decât cele din spate. Având o grosime inegală a anvelopelor va duce la o frânare inegală, mai ales în zilele ploioase. Dacă nu faceți acest lucru, veți ajunge să plasați două anvelope noi în față și veți găsi în continuare că sunt inegale în comparație cu cele din spate. Apoi va trebui să puneți celelalte două anvelope din spate pentru a face totul egal și echilibrat. Acest lucru vă va costa foarte mult. Nu uitați să faceți o verificare a alinierii și a echilibrării roților. Dacă roțile nu sunt aliniate, anvelopele se vor uza mai ușor. Dacă doriți să știți dacă roțile dumneavoastră nu sunt aliniate, verificați fiecare roată și căutați modele inegale. Sau luați o monedă și puneți-o între canelura fiecărei anvelope și vedeți dacă acestea au aceeași lungime. Dacă adâncimea profilului este mai mare pe o parte decât pe cealaltă, înseamnă că aveți nevoie de o aliniere a roților. Dacă roțile nu sunt echilibrate, veți avea dificultăți în conducere din cauza vibrațiilor în scaun, volan și podea. Pentru a ști dacă roțile dumneavoastră nu sunt echilibrate, verificați dacă o secțiune a anvelopei este mai grea decât cealaltă sau dacă mașina vibrează la o anumită viteză. Trebuie să chemați un mecanic să facă o echilibrare a roților pentru mașina dumneavoastră. Nu uitați să verificați și piulițele roților. Verificați piulițele de blocare dacă sunt bine strânse și dacă nu sunt mai grele decât celelalte.
  2. Verificați toate luminile mașinii, de la lumina interioară, faruri, semnalizări și lumini de frână. Nu uitați să verificați și cablurile electrice ale mașinii. Verificați dacă cablurile sunt în stare bună și nu au fisuri sau rupturi. Am auzit odată la știri despre un taxi care a luat foc pe stradă din cauza cablajului electric defectuos. Nu vrem ca asta să ni se întâmple nouă sau mașinii noastre. Apoi verificați ștergătoarele de parbriz. Vedeți dacă lamelele au crăpături sau trebuie înlocuite cu altele noi. Apoi verificați dacă trebuie să înlocuiți filtrele de la mașină. Există atât de multe filtre la mașină care sunt schimbabile. Le puteți verifica în manualul mașinii. Dacă locuiți într-o zonă prăfoasă, atunci ar trebui să le înlocuiți frecvent. Iată câteva filtre pe care trebuie să le verificați. În primul rând, filtrul de aer, acesta este folosit pentru a filtra aerul care intră în motor. Puteți înlocui acest filtru singur. Următorul este filtrul de combustibil, acesta poate fi găsit fie în compartimentul motorului, fie aproape de rezervorul de combustibil. Va trebui să lăsați un mecanic auto să facă acest lucru. Apoi filtrul de habitaclu, acesta se află undeva sub bord, acestea sunt filtrele care filtrează sistemul de aer condiționat pentru a curăța aerul înainte de a intra în habitaclul pasagerilor.
  3. Stabiliți o zi pentru spălarea mașinii. Știu că pentru unii dintre noi, în special pentru cei ocupați, mersul la stația de spălare auto este un mare da. Și știu că spălarea auto oferă instrumente de îngrijire bună pentru mașina ta și va oferi o curățare bună. Aceștia au echipamente și instrumente care îi vor oferi mașinii tale o finisare curată și strălucitoare. Dar va fi mai bine și mult mai ieftin să o faceți singur. În plus, veți fi sigur că veți obține finisajul dorit, deoarece o faceți voi înșivă. Și este una dintre modalitățile distractive de a petrece o zi cu familia și cei dragi. Utilizați produse de curățare care sunt sigure pentru mașina ta. Spălați și curățați partea exterioară a mașinii, în funcție de frecvența cu care o utilizați. Dacă o utilizați în fiecare zi și călătoriți întotdeauna pe drumuri noroioase și pline de praf, cred că ar trebui să o spălați mai des. Îndepărtați noroiul și murdăria uscată de sub mașină și în jurul anvelopelor. Pentru că și ele se murdăresc. O mașină bine îngrijită oferă întotdeauna un aspect plăcut oricui o vede. Apoi, după spălare, nu uitați să o ștergeți și să verificați dacă mai sunt murdării. Aspirați scaunele și covorul mașinii de fiecare dată când o utilizați. Ștergeți bordul mașinii pentru că și el se murdărește.
  4. Ceara auto este bună pentru a menține culoarea și strălucirea vopselei mașinii. Întotdeauna face mașina să arate nouă și protejează, de asemenea, vopseaua mașinii de razele ultraviolete ale soarelui. Și nu se umezește mult atunci când plouă. Cât de des trebuie să aplicați ceara auto depinde de tipul de ceară pe care o folosiți. Unele tipuri de ceară rezistă mai mult decât altele. Când aplicați ceara, asigurați-vă întotdeauna că mașina este complet curată și simteți că este netedă la atingere. Și asigurați-vă că verificați întreaga suprafață pentru orice reziduu de ceară, verificați plăcuțele, emblemele, în jurul ornamentelelor și îmbinărilor caroseriei.

Îngrijirea adecvată a mașinii vă va aduce avantaje semnificative. Dacă aveți o întreținere corespunzătoare a mașinii, aceasta va funcționa bine și va consuma mai puțin combustibil. În plus, nu vă va costa mai mult în timp. Nu uitați să conduceți în siguranță și responsabil. Amintiți-vă că nu suntem singurii care vom fi răniți dacă avem un accident în timpul condusului. Amintiți-vă mereu că mașina este doar o mașină, iar nouă ne revine responsabilitatea de a avea grijă de ea. Sper că aceste câteva sfaturi vă vor ajuta și vă vor reaminti să aveți grijă de mașinile voastre.