Ce piese auto trebuie sa fie duse la centrele de reciclare?

In momentul in care catalizatorul masinii tale are probleme, un lucru foarte important pe care va trebui sa il faci este sa il duci la reciclare, pentru a evita ca acesta sa polueze mediul. Catalizatoarele auto nu pot fi aruncate oriunde si nici nu este recomandat sa circuli cu un catalizator stricat pentru ca acesta nu isi va mai indeplini functiile. De asemenea, o recomandare este aceea de a apela la servicii specializate in acest sens.

Unde pot duce catalizatorul?

Pe ds-auto.ro gasesti toate informatiile despre locul in care poti duce vechiul catalizator, astfel incat sa poti recupera ceva din sumele investite intr-un astfel de produs. Tot ce trebuie sa faci este sa tii cont de faptul ca un catalizator poate fi un extrem de mare poluator si este ideal ca acesta sa fie reciclat si depozitat in conditii de siguranta.

Exista calculatoare online care iti indica estimativ cat costa ca un catalizator sa fie cumparat de o astfel de firma. Este important de retinut faptul ca un catalizator poate avea un pret variat, in general in functie de ceea ce contine in momentul in care este evaluat. Uneori, pretul obtinut poate fi mult mai mic decat cel pe care il vei primi in realitate pentru catalizatorul tau.

Alege de fiecare data o firma de incredere la care sa iti duci catalizatorul vechi, pentru a te asigura ca vei primi un pret corect contra acestuia. De asemenea, nu te lasa purtat de val atunci cand vezi preturile din calculatoarele de preturi pentru catalizatoare, deoarece exista o foarte mare posibilitate ca pretul real sa difere de cel din calculator, tinand cont de mai multe detalii cum ar fi cantitatea de metale din interiorul acestor componente si starea in care se afla aceste componente.

Atunci cand un convertor se strica, acesta poate fi dus la topcatrecycling.com pentru a fi vandut si pentru a se obtine o suma care sa fie folosita la achizitionarea unui nou catalizator.

De retinut

In cazul majoritatii autoturismelor, convertizorul catalitic trebuie sa fie sudat la tevile de esapament. Mecanicii pot efectua acest serviciu numai daca aveti un convertizor catalitic cu montare directa achizitionat de la un dealer. Atunci cand se inlocuieste convertizorul catalitic, poate fi necesara si inlocuirea senzorilor de oxigen. Simptomele legate de convertoarele catalitice sunt adesea similare altor probleme mai simple.

Cum se face acest lucru?

  • Vehiculul este ridicat si sprijinit pe cricuri
  • Convertizorul catalitic defect este indepartat
  • Se instaleaza noul catalizator si se porneste autovehiculul pentru a verifica daca exista scurgeri.
  • Vehiculul este coborat de pe standuri
  • Vehiculul este testat pe sosea pentru a se asigura ca functioneaza corect

Recomandarea noastra:

Daca efectuati in mod regulat calatorii scurte cu autovehiculul dumneavoastra, este posibil ca catalizatorul sa nu fie suficient de cald pentru a arde complet hidrocarburile. Pentru a preveni infundarea catalizatorului, luati ocazional autovehiculul pe autostrada timp de 15 minute. Acest lucru permite ca gazele de esapament sa se incalzeasca suficient si sa arda depunerile din convertizorul catalitic.