Cum puteti obtine facturi mai mici la curent si gaze fara sa fie frig in casa ?

Cea mai mare ingrijorare de iarna aceasta este incalzirea. Facturile aferente sunt de asemenea un motiv de ingrjorare pentru proprietari. De aceea va oferim o serie de sfaturi care sa va ajute sa aveti cald in casa fara sa platiti mult la curent.

Instalati centrale moderne, in condensatie

Pe blubox.ro puteti gasi centrale de buna calitate, in condensatie, care sa va ajute sa aveti confortul dorit in casa, cu economie de caldura. Nu este deloc greu sa obtineti temperatura potrivita in cazul in care stiti cum sa alegeti centrala. Puteti alege inclusiv modele smart care sunt si mai utile cand vine vorba de economii.

Discutati cu compania dvs. de electricitate despre care plan este cel mai potrivit pentru dvs. Majoritatea companiilor ofera optiuni, inclusiv debitari directe la o rata fixa ​​pe tot parcursul anului, contoare de plata in avans si rate de utilizare reduse pentru persoanele foarte cumpatate.

Alte sfaturi pentru a economisi bani pe facturi

Setati temperaturi diferite pentru zi si pentru noapte. Noaptea este recomandat ca temperatura sa fie cu cateva grade mai mica decat in timpul zilei. Astfel veti face mai multe economii. De asemenea, cand nu sunteti acasa, dati centrala mai mica.

Cea mai mare parte a facturii de energie electrica va merge pe apa calda, asa ca folositi mai putin daca puteti. Setati masina de spalat pe o spalare la rece si clatiti vasele cu apa rece. Faceti dusuri scurte in loc de bai. Dusurile folosesc cu 60% mai putina apa decat baile.

Remediati robinetele care picura. Un robinet fierbinte care picura poate poate costa enorm pe an, in timp ce reparatia poate avea un pret infim.

Daca boilerul de apa calda este vechi, este momentul sa il inlocuiti cu unul noi si veti vedea economii atat la gaze cat si la curent. Stingeti intotdeauna luminile in camere cand le parasiti. Dar daca utilizati becuri eficiente din punct de vedere energetic, este mai bine sa le lasati aprinse daca va intoarceti in zece minute.

Aparatele care au o functie de asteptare (cum ar fi televizoarele, aparatele stereo, incarcatoarele mobile, computerele sau cuptoarele cu microunde) trebuie deconctate de la priza. Uscatoarele de rufe pot fi foarte scump de utilizat, asa ca incercati sa nu le folositi decat daca trebuie cu adevarat.

Asigurati-va ca exista spatiu generos de aer in spatele frigiderului si incercati sa-l amplasati departe de lumina directa a soarelui sau intr-o camera mai racoroasa, cum ar fi o debara. Nu deschideti usa frigiderului prea des si nu o lasati deschisa. Asigurati-va ca raciti alimentele inainte de a le pune la frigider.

Cand gatiti, tineti usa cuptorului inchisa. Pastrati intotdeauna capacele pe oale si folositi cat mai putina apa pentru a gati alimente. Fierbeti mai degraba decat coaceti alimentele si, daca este posibil, folositi un cuptor cu microunde, deoarece acesta consuma cu 30-40% mai putin decat un cuptor conventional. Dezghetati alimentele in mod natural, daca este posibil, decat in ​​cuptorul cu microunde.