De unde cumparam plase de umbrire, insecticide si multe alte produse pentru agricultura!

In ziua de azi gasim  plase de umbrire, insecticide si multe alte produse pentru agricultura. De exemplu, pesticidele sunt din ce in ce mai disponibile online. Tipurile de pesticide care devin din ce in ce mai frecvent disponibile includ:  erbicide; dispozitive care emit UV si generatoare de ozon.

Cand cumparati pesticide online, este important sa fiti bine informati. Acest lucru este important in special daca cumparati de pe platforme online care revand produse sau vand produse de la furnizori terti.

Scopul pesticidelor este de a proteja plantele de daunatori, buruieni si boli care au puterea de a distruge culturi intregi. In prezent, pana la 40% din culturile potentiale ale lumii sunt distruse in fiecare an din cauza acestor amenintari. Fara utilizarea pesticidelor, acest procent s-ar putea dubla rapid. Din acest motiv, toti fermierii din Romania si folosesc pesticide intr-o anumita forma, pentru a-si proteja culturile. Chiar si fermierii ecologici folosesc pesticide, deoarece pur si simplu opteaza pentru pesticide naturale in detrimentul celor sintetice mai populare.

Raspunsul scurt de ce fermierii din Romania folosesc pesticide este ca acestea tin anumite amenintari la distanta, permitand mai multor plante sa continue sa creasca dupa cum este necesar. Mai precis, pesticidele pot mentine daunatorii daunatori, cum ar fi sobolanii, soarecii, capusele si tantarii, departe de culturi, protejand totodata plantele de buruieni si boli care au capacitatea de a reduce foarte mult randamentul culturilor. De fapt, cresterea culturilor majore s-a triplat din 1960, in principal din cauza utilizarii pesticidelor.

Principalul beneficiu a fost cresterea productiei de alimente – de care beneficiaza intreaga lume, nu doar locuitorii din Romania. In acelasi timp, utilizarea pesticidelor a adus beneficii si fermierilor, care pot obtine profituri mai bune atunci cand isi pot proteja culturile fara a fi nevoiti sa traga personal buruienile sau sa indeparteze daunatorii de pe campuri pe cont propriu.

In cele din urma, utilizarea pesticidelor poate ajuta la prevenirea raspandirii bolilor de la daunatori. De exemplu, sobolanii pot transmite ciuma bubonica, in timp ce tantarii pot raspandi malaria, iar puricii pot raspandi tifos. Reducerea semnificativa a numarului acestor daunatori in jurul culturilor poate reduce si numarul deceselor umane cauzate de anumite boli.

Columnashop.ro ofera produse precum:

-Aparate si pastile tantari;

-Ingrasaminte;

-Otrava sobolani si capcane;

-Solutii Gandaci & Muste;

-Spray insecte.

Care sunt consecintele neutilizarii pesticidelor?

Plantele se confrunta cu numeroase pericole care ameninta sa le omoare in fiecare zi. De fapt, exista peste 30.000 de specii de buruieni numai, toate acestea pot impiedica cresterea plantelor si chiar pot deteriora culturi intregi. In plus, exista peste 10.000 de tipuri de insecte care mananca plante. Apoi exista amenintarile cu care trebuie sa se confrunte plantele odata ce sunt scoase de pe camp si depozitate, deoarece insectele, rozatoarele si mucegaiul le pot cauza toate daune.

Evident, a lasa plantele sa moara – neprotejate de pesticide – nu este o optiune, deoarece aceasta decizie ar avea consecinte de amploare. Nu numai ca fermierii ar pierde multi bani si timp, dar lumea si-ar pierde o mare parte din hrana. Avand in vedere ca aproximativ 795 de milioane de oameni la nivel global nu au suficienta mancare pentru a manca, acest lucru ar fi de neconceput. In plus, putina mancare care ne-ar mai ramane ar fi prea scumpa pentru majoritatea oamenilor, ceea ce inseamna ca putini oameni ar putea cumpara fructe, legume si cereale proaspete pe tot parcursul anului, ceea ce duce la o criza de sanatate. In mod clar, pesticidele sunt necesare pentru culturi!

Utilizarea pesticidelor in siguranta

Oricine foloseste pesticide in Romania trebuie sa acorde atentie etichetei substantelor chimice pe care le utilizeaza. De fapt, Departamentul de Reglementare a Pesticidelor din Romania subliniaza ca „eticheta este legea”. Etichetele pesticidelor ar trebui sa descrie care sunt ingredientele active si ce amenintari vizeaza pesticidul. Acestea ar trebui sa contina, de asemenea, instructiuni privind modul de utilizare a pesticidului, masurile de siguranta pe care trebuie sa le luati si posibilele efecte daunatoare ale expunerii.

Daca nu reusiti sa cititi eticheta si sa urmati instructiunile, ati putea incalca legea in Romania. Deci, daca eticheta cere sa puneti o prelata peste zona afectata dupa ce aplicati pesticidul si neglijati sa faceti acest lucru, incalcati legea privind utilizarea pesticidelor si ar putea fi amendat sau inchis. Detaliile de pe eticheta sunt la locul lor pentru a va ajuta sa utilizati pesticidele cat mai sigur posibil, asigurandu-va ca plantele si persoanele care vin in contact cu acestea sunt bine protejate.

Adesea, oamenii cred ca „agricultura ecologica” inseamna „fara pesticide” sau „fara chimicale”. Cu toate acestea, fermierilor ecologici li se permite sa foloseasca o varietate de pesticide naturale pe culturile lor. Deci, ce inseamna agricultura ecologica? Inseamna ca pesticidele aplicate in astfel de sisteme organice trebuie sa fie derivate din surse naturale, de ex. biopesticide, cupru sau sulf.

Alimentele conventionale si organice sunt la fel de hranitoare, asa cum a confirmat o analiza exhaustiva. Mai multe culturi au fost testate pe parcursul a patru decenii, iar consumul de alimente organice nu a oferit niciun beneficiu pentru sanatate sau nutritie in comparatie cu alimentele conventionale.

Cercetarile arata ca beneficiile unei diete sanatoase depasesc orice risc perceput de reziduuri de pesticide in alimente. Reziduurile se gasesc atat in alimentele organice, cat si in cele conventionale. Cu toate acestea, acestea sunt nesemnificative in comparatie cu toxinele naturale care se gasesc in plantele pe care le consumam. Datorita agriculturii extrem de eficiente si productive, este nevoie de mai putin teren per persoana pentru productia agricola pe tot globul. Acest lucru permite ca terenul sa fie folosit pentru productia de alimente mai mari pentru a hrani o populatie in crestere sau in alte scopuri, cum ar fi locuinte, constructie de drumuri sau paduri. O dieta bogata in fructe si legume poate reduce riscul aparitiei diferitelor boli umane. Protejarea culturilor noastre de bolile fungice, cum ar fi mucegaiurile, contribuie in plus la obtinerea fructelor si legumelor mai sanatoase, care, la randul lor, aduce beneficii sanatatii umane.