Cand laptopul nu porneste, poate fi un cosmar. Ai putea pierde munca, fotografiile, documentele si multe altele. Desi poate fi infricosator, exista adesea solutii simple pentru a va readuce laptopul in stare de functionare.
Cauza pentru care laptopul nu porneste
Exista o multime de cauze potentiale pentru care un laptop nu porneste. Acestea pot include o problema cu adaptorul de alimentare, ecranul laptopului, bateria sau chiar o componenta defecta de pe placa de baza. In cazul in care tot nu reusiti sa porniti laptopul indiferent ce ati face, puteti cauta un alt laptop functional pe Dab It mai ieftin si mai bun.
Ce puteti face cand laptopul nu porneste?
Pentru a rezolva o problema cu un laptop care nu se porneste, ar trebui sa lucrati din cauzele cele mai probabile, care sunt cele mai usor de rezolvat, si sa progresati spre cele mai dificile.
Verificati si inlocuiti sursa de alimentare. Acest pas poate parea de bun simt, dar confirmati ca nu ati conectat sursa de alimentare gresita la laptop. Multe adaptoare AC pentru laptop arata la fel. Daca adaptorul nu ofera tensiunea si amperajul corecte pentru laptop, nu va functiona.
Cu toate acestea, daca indicatorul luminos de alimentare al laptopului este aprins, probabil ca sursa de alimentare functioneaza. Daca atat indicatorul luminos de alimentare al laptopului, cat si indicatorul luminos de HDD sunt aprinse, ar putea indica o problema a bateriei.
Daca nu il folositi in priza, bateria este incarcata? Cu siguranta se intampla ca bateria sa se descarce. Asigurati-va ca nu este o problema de ecran. O greseala comuna este atunci cand ecranul in sine este negru, oamenii presupun ca laptopul lor este oprit cand nu este.
In primul rand, daca v-ati conectat la un monitor extern, mariti volumul. Daca acest lucru nu functioneaza, deconectati monitorul extern pentru a vedea daca desktop-ul apare in fereastra principala a laptopului.
Daca nu, utilizati tasta functionala de luminozitate de pe tastatura pentru a creste luminozitatea . Incercati sa conectati un alt monitor extern la HDMI sau alt port de iesire video pentru a verifica daca problema este doar cu afisajul laptopului.
Daca afisajul sau monitoarele laptopului nu afiseaza nimic, dar tastele de alimentare si/sau de la tastatura sunt aprinse, ar putea exista o problema cu adaptorul de afisare al laptopului. In acest caz, va trebui sa inlocuiti adaptorul de catre un tehnician de computer.
Indepartati orice unitati media bootabile. Daca ati folosit vreodata un stick USB sau un DVD pentru a porni laptopul si uitati ca ati lasat oricare dintre acestea in laptop, ar putea cauza probleme de pornire.
Detasati de orice statie de andocare. Un port de alimentare sau o sursa de alimentare defectuoasa intr-o statie de andocare poate cauza probleme atunci cand incercati sa porniti laptopul.
Detasati laptopul de la statia de andocare si conectati adaptorul de alimentare direct la laptop. Daca laptopul porneste, atunci trebuie sa inlocuiti statia de andocare defecta.
Ascultati orice sunet. Cand componentele placii de baza ale laptopului esueaza, adesea laptopul va emite o serie de bipuri. Numarul de bipuri este de fapt un cod care va ajuta sa identificati componenta defectata. Daca auziti sunete bip, verificati site-ul web al producatorului laptopului pentru a afla ce inseamna numarul de bipuri pentru marca si modelul computerului dvs.

Scriu despre ce iubesc: moda, cosmetice si tot ce tine de intretinerea corpului.