Un deces la mii de kilometri departare, rezolvat firesc de servicii repatriere decedati

Oamenii se intreaba in mod firesc daca exista viata dupa moarte. Poate ca nu au in minte in acele momente notiunea egoista a vesniciei, ci reintalnirea cu cei dragi care au plecat de pe acest pamant. In momentul in care a survenit decesul apar incertitudinile: „Se vor mai vedea vreodata?”, „Ce se intampla cu cel drag?”, „Ar putea sa decida sau sa faca vreun lucru care sa il supere pe cel decedat?”

Toate framantarile acestea dispar putin cate putin, cand apartinatorul apeleaza la o firma de pompe funebre de top, solicitand servicii repatriere decedati Romania.

Moartea unei persoane dragi la mii de kilometri departare nu se rezolva in alt mod, decat prin interventia unei firme cu experienta si cu profesionisti de nota 10. Mai intai, apartinatorul primeste un apel care ii raneste inima. Afla ca persoana draga a murit departe, printre straini si nu stie ce sa faca. Regreta amarnic ca nu i-a fost aproape sa o tina de mana si sa ii sopteasca incurajator ca totul va fi bine.

Timpul nu mai poate fi dat inapoi, dar datoria unui apartinator incepe in acelasi moment in care a aflat de deces. Exista cel putin o firma care a organizat impecabil mii de repatrieri si in mod cert o va organiza si pe aceasta.

Cine intra pe site-ul unei asemenea firme gaseste:

-informatii privind activitatea firmei;

-informatii utile pentru apartinatori referitoare la repatrieri;

-fotografii din timpul anumitor repatrieri;

-lista colaboratorilor si a reprezentantilor firmei din orasele din Romania, dar si din tara in care a avut loc decesul;

-date de contact;

-programul de lucru al firmei

-formular solicitare  pret, in functie de  distanta.

Firmele care se respecta si respecta apartinatorii au program non-stop si pot oferi consultanta gratuita in orice moment. Este posibil ca vestea decesului sa fie primita la ora 23. Daca apartinatorul suna la ora 24 pe numarul de telefon de pe site i se va raspunde la apelul sau disperat.

Spiritul deja se linisteste, vazand ca are alaturi o echipa de aliati care alearga ei in tara straina, pregatesc si decedatul si dosarul necesar repatrierii si asigura si transportul acestuia pana la capela din orasul in care va fi ingropat.

Un trup lipsit de viata are nevoie de multa atentie sa reziste unei calatorii atat de lungi care poate avea loc la temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Mai intait este preluat din locul unde a survenit decesul si dus in sala speciala a firmei, acolo unde defunctii sunt spalati cu apa si produse de igiena adecvate, imbalsamat, imbracat elegant si machiat, daca familia doreste sa ii fie infrumusetat chipul si sa i se stearga urmele mortii de pe chip. Niciuna din toate aceste etape nu este usoara, fiindca presupune contactul cu un trup lipsit de viata. Poate ca pentru profesionistii de la pompe funebrea a devenit o obisnuinta, dar daca vreun membru al familiei ar incerca sa faca acest lucruri, ar ramane marcat pe viata.

In plus, imbalsamarea, machiajul funerar, toaletarea trebuie sa fie facute de personal cu pregatire in domeniu ca totul sa iasa perfect.

Exista apartinatori care nu s-ar putea deplasa in tara straina unde a avut loc decesul pentru procurarea documentelor necesare. Fie ca sunt marcati de tristul eveniment, fie ca sunt bolnavi sau batrani sau au in ingrijire persoane vulnerabile nu ar putea face acest drum.

Vestea buna este ca apartinatorii nu sunt obligati sa se deplaseze, fiindca documentele sunt obtinute de catre reprezentantii firmei de pompe funebre.

Sicriele acceptate pentru repatriere sunt speciale si ele. Primul este din zinc, sa pastreze trupul neinsufletit intact, in timp ce al doilea este din lemn de esenta tare. Manipularea lor, avand si trupul neinsufletit, plus perna si lenjeria din sicriul in care este asezat defunctul, nu este deloc usoara.

Capacul sicriului se sigileaza la plecarea catre tara, iar soferul stia ca nu are voie sa se abata nici macar un kilometru de la traseul funerar prevazut in pasaport.

Toate aceste reguli stricte sunt pastrate de fiecare membru al echipei ca repatrierea sa fie facuta la timp. Familia indurerata este informata tot timpul despre modul in care este organizata repatrierea, iar la capela va primi sicriul celui drag atat de mult asteptat.

Repatrierea trebuie sa aiba loc pentru ca este o forma de cinstire a memoriei decedatului, iar datoria morala este indeplinita. Firmele de pompe funebre specializate in repatrieri reunesc familiile prin munca lor si ajuta romanii care au murit cu dor de tara lor in suflet sa se odihneasca in pamantul cald si bun al tarii. Nicaieri nu sunt traditii frumoase ca la romani si oamenii nu sunt la fel de calzi si de buni. Masinile funerare sunt curate si conduse de soferi responsabili, totul este pregatit pentru intalnirea dintre decedat si familia sa. Nimic nu mai este cum a fost, dar inmormantarea si parastasul trebuie sa aiba loc, fiindca ele aduc linistea.

Onoarea unui om, iubirea si devotamentul sunt mai presus de banii care se castiga si se cheltuiesc tot timpul. In timp ce abandonul demonstreaza faptul ca unui om nu ii pasa se cel apropiat si nu doreste sa ii ingrijeasca mormantul, repatrierea este o forma de cinstire a memoriei sale.

Servicii de repatriere decedati s-au dezvoltat de la migratia primilor romani in cautarea unui loc de munca mai bine platit. Omul pleaca din tara, dar cand inevitabilul se produce, merita sa fie adus inapoi.

Romanii solicita servicii de repatriere cu toata incredere, fiind rare cazurile in care ii lasa pe cei dragi sa fie incinerati sau inmormantati intr-o tara straina.