10 lucruri interesante despre vinul rosu

Vinul rosu este preferatul multora, insa cat de multe stim despre acesta? Am pregatit pentru tine o lista interesanta cu 10 lucruri pe care s-ar putea sa nu le stii despre vinul rosu.

 

  1. Culoarea vinului rosu se estompeaza pe masura ce imbatraneste. Daca vei tine un pahar in fata unui fundal alb, te va ajuta sa afli mai multe despre culoare. La tinerete vinul rosu este, de regula, violet, dar in timp devine chiar maroniu.

 

  1. Conform statisticilor, se pare ca 55% din vinul vandut in restaurante este vin rosu.

 

  1. Vinul rosu capata aceasta culoare pentru ca fermenteaza cu coaja strugurilor, pe cand ca o comparatie vinul alb nu este supus acestui proces. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care vinurile rosii sunt taninoase, intrucat coaja strugurilor contine cantitati ridicate de taninuri.

 

  1. Unii oameni se confrunta cu dureri de cap dupa ce au baut vin rosu deoarece coaja strugurilor contine, de asemenea, histamine. O durere de cap este mai probabila pentru persoanele care sunt sensibile la histamine.

 

  1. Persoana care a trait cel mai mult vreodata (122 de ani) si a ajuns in cartea recordurilor pentru aceasta performanta a spus ca a ajuns la aceasta varsta datorita alimentatiei. Dieta sa saptamanala includea ulei de masline, vin de Porto si ciocolata in fiecare saptamana.

 

  1. Cand chinezii vor sa arate cat de bogati sunt, amesteca vinuri rosii scumpe cu Coca-Cola sau Sprite pentru a le face sa aiba un gust mai bun. Am putea spune ca este o adevarata risipa.

 

  1. Vinurile nu sunt neaparat pretentioase cu privire la temperatura la care sa fie servite, cu toate ca exista ceva recomandari pentru o experienta mai buna. Totusi, vinul rosu isi poate pierde gustul fructat daca devine prea cald.

 

  1. Paharele dedicate vinurilor rosii sunt facute pentru a scoate in evidenta mirosul acestora. Marginea unui pahar de vin rosu este curbata spre interior, astfel incat aromele vinului sa ajunga mai usor la nas.

 

  1. Ar trebui sa bei 20 de pahare de suc de mere pentru a obtine aceeasi cantitate de antioxidanti ca cea a unui pahar de vin.

 

  1. Chiar daca Bordeaux este cunoscut in ziua de azi pentru vinul rosu produs in regiune, in trecut era renumit pentru calitatea vinului alb.

 

Daca ti-am facut pofta de un vin bun, atunci merita sa te orientezi catre Crama Budureasca unde te asteapta o gama diversificata si ai toate sansele sa gasesti exact ceea ce iti doresti. Merlot din gama Budureasca Clasic poate fi o optiune foarte buna pe care merita sa o descoperi. Acest soi de struguri originar din Franta s-a adaptat foarte bine la conditiile climatice din zona Dealu Mare, ceea ce permite ca in fiecare an sa fie obtinute vinuri de inalta calitate, foarte apreciate.

 

Strugurii au fost fermentati impreuna cu pielita lor pentru o perioada de pana la 15 zile si apoi s-a dispus presarea lor. Ulterior a avut loc fermentatia malolactica, proces necesar pentru ca vinul sa devina fin si rotund, specific unui Merlot bun.

 

Suntem intampinati, astfel, de un vin de culoare rosu aprins, care cucereste cu aromele sale de mure si cirese negre, iar gustul de fructe de padure este o adevarata placere. Vinul este completat de corpolenta medie si de taninurile moi, ceea ce asigura rotunjimea specifica soiului de struguri Merlot. Mai mult, finalul este lung si catifelat. Acest vin poate fi servit alaturi de preparate din carne de rata, curcan, iepure, pui, miel si nu numai, ceea ce presupune ca la servirea mesei oricine se bucura de flexibilitate maxima. Pentru evidentierea tuturor calitatilor acestui vin este ideala servirea sa la o temperatura intre 16 si 18 grade.

 

Oricine poate cumpara https://budureasca.ro/vin-rosu/ de la Budureasca, magazinul online fiind bine organizat si dotat!