Candelabre moderne: modele

Iluminatul joaca un rol cheie in modelarea imaginii oricarei incaperi. In functie de marimea, scopul si setul de zone functionale ale spatiului, acesta poate avea diferite surse de lumina artificiala.

Dar, in aproape toate cazurile, se folosesc lumini de tavan – candelabre. Au disparut zilele in care un candelabru a indeplinit exclusiv functiile unui dispozitiv de iluminat.

Intr-un interior modern, o lampa de tavan poate actiona ca element decorativ principal, poate fi un accent de culoare al designului, poate servi la unirea obiectelor centrale ale camerei sau la reflectarea conceptului de directie stilistica.

Intr-un cuvant, alegerea unui candelabru, indiferent de camera pe care o proiectati, ar trebui sa fie luata in mod responsabil, deoarece va trebui sa rezolvati multe dileme: dimensiunea si forma lampii, schema de culori, puterea dispozitivului si chiar culoarea si intensitatea fluxurilor de lumina. Ei bine, designul la moda de lumini suspendate este actual pentru camere pentru diverse scopuri si puteti arunca o privire la selectia de proiecte de design colectate in intreaga lume. pentru a monta lustrele si candelabrele, va fi nevoie si de cabluri electrice corect alese. Tine cont de toate informatiile pe care le poti obtine despre un fir electric potrivit pentru lustra ta.

Criterii pentru alegerea unui corp de iluminat modern

In plus fata de componenta sa functionala principala – iluminarea spatiului, candelabru poate efectua alte optiuni: imparte camera in zone, o face vizual mai spatioasa si mai mare datorita intensitatii luminii selectate corect si distributiei fluxurilor de lumina, poate crea accentul necesar, poate deveni elementul central al interiorului, distrage atentia celor care nu reusesc obiecte sau zone intregi.

Deci, urmatoarele criterii influenteaza alegerea unui sfesnic:

  • Scopul camerei – este evident ca candelabru pentru baie si camera de zi, de exemplu, ar trebui sa fie ales in mod diferit;
  • dimensiunea camerei si numarul de zone functionale, prezenta altor dispozitive de iluminat – chiar si in incaperi mici, sistemul de iluminat rareori consta dintr-o lampa pandantiv, avand in vedere versatilitatea incaperilor, fiecare segment are nevoie de propria sursa de lumina artificiala;
  • paleta de culori a interiorului afecteaza alegerea designului lampii, puterea si culoarea de iluminare (curenti calzi sau reci);
  • directia stilistica in designul interior afecteaza in mod direct alegerea modelului candelabruului;
  • Posibilitatile financiare ale proprietarilor camerei pentru care este selectata o lampa si ideea lor despre frumusetea si caracterul practic al dispozitivelor de iluminat – dispersia in costul candelabrelor moderne este incredibil de larga.

Tipuri de lampi moderne in design si stil

Din punct de vedere al caracteristicilor de design, cel mai popular tip de lampa astazi sunt accesoriile de suspensie. Numele vorbeste de la sine: un astfel de candelabru are in mod necesar o franghie, un cablu sau un lant pe care sunt atasate principalele elemente ale lampii – (unul sau mai multe) si structura sa de sustinere. Lungimea unei lampi pandantiv poate fi ajustata in functie de dimensiunea camerei (in principal inaltimea tavanului) si de atmosfera care urmeaza sa fie creata in camera cu ajutorul sau: solemna, luminand intregul spatiu sau intim, dispersand iluminarea si estompand.