Lucruri de care este nevoie pentru a obtine servicii de repatriere a persoanelor decedate

Se intampla de multe ori ca atunci cand o persoana trece in nefiinta, acest lucru sa se intample intr-o tara straina iar astfel, nu este necesara in cele din urma doar inmormantarea sau cremarea acestei persoane ci si aducerea sa acasa in vederea realizarii unuia dintre aceste procese, un caz in care intervin serviciile de reaptriere a persoanelor decedate.

Decesul unei persoane in tara natala, chiar in propria locuinta tot aduce de la sine o serie de procese ce trebuie realizate pentru a organiza funeraliile si pregatirile pentur inmormantarea acesteia. Este cu atat mai dificil cand o persoana decedeaza in alta tara si trebuie astfel adusa acasa in vederea realizari celor necesare pentru inmormantare. Ca in orice alta situatie, primul lucru pe care trebuie sa il faca familia persoanei decedate este sa apeleze la o agentie de pompe funebre sau una de transport funerar. Trebuie sa stie in acest sens care dintre acestea ofera servicii de transport funerar sau mai bine spus, servicii de repatriere decedati. Pentru ca exista multe agentii de pompe funebre, oamenii fac de multe ori confuzia ca acestea ar oferi toate aceleasi servicii insa asta nu este adevarat. Exista intr-adevar agentii de pompe funebre ce ofera si servicii de repatriere insa si agentii care se ocupa special cu astfel de aspecte, fiind capabile de a oferi servicii mult mai bune si de asemenea, de a onora mai multe comenzi in acelasi timp, prin prezenta unei flote de masini mortuare mai mare si mai bine organizate.

Nu se poate realiza aducerea unei persoane decedate in tara natala fara serviciile unei firme de repatriere din simplul motiv ca trebuie indeplinite anumite norme pentru a putea fi realizat transportul precum si de obtinerea de diverse documente, mult mai usor de obtinut de cineva cu experienta. Iata astfel de ce echipamente este nevoie:

  • Masina mortuara, care sa dispuna de toate actele necesare atat in ceea ce priveste licenta de transport a persoanelor decedate cat si de cele pentru a putea calatori cu aceasta in alta tara.
  • Sicriu de zinc, care la randul sau sa fie introdus intr-un alt sicriu, de lemn. Acest material ajuta la pastrarea trupului neinsufletit in stare cat mai bun pe parcursul transportului.
  • Sistem performant de climatizare, care sa ajute la mentinerea unei temperaturi cat mai scazute in masina, acolo unde de afla sicriul.
  • Sofer cu experienta si toate atestatele necesare pentru realizarea unei astfel de sarcini.

De altfel, o firma profesionista de repatriere nu necesita nici prezenta unui membru de familie atunci cand persoana decedata este preluata din tara in care a murit, deoarece realizarea documentelor necesare poate fi realizata si de catre agentia la care acestia au apelat. Acestea pot fi intocmite avand la dispozitie anumite informatii esentiale ce pot fi comunicate agentiei alese. De asemenea, agentia are cunostinte despre legile si institutiile la care trebuie obtinute anumite documente in timp ce unei alte persoane nu i-ar fi de ajuns o singura zi. De asemenea, un alt aspect care ar putea fi considerat un obstacol destul de mare este limba. Desi Engleza este cea de circulatie, nu este omis ca de multe ori cei ce calatoresc in alta tara si au diverse treburi pe la institutiile de stat sa nu poata comunica cu cei de acolo. Astfel, pentru ca o agentie de repatriere poate oferi servicii pentru alte tari are la dispozitie soferi care pot cunoaste o anumita limba straina sau in caz contrat, poate cunoaste traducatori cu care sa comunice in tara din care trebuie preluata o persoana decedata, acest lucru simplificand cu mult intregul proces.

Desi intregul proces, de repatriere, de la contactarea firmei si incheiarea unui contract si pana la aducerea acasa a unei persoane decedate, poate avea un cost destul de mare, exista solutii prin care cei ce apeleaza la o astfel de agentie sa plateasca doar o suma mica de bani in final sau chiar deloc, daca persoana decedata a avut o asigurare de viata, caz in care poate fi accesata de catre un alt membru alt familiei si astfel toate cheltuielile de repatriere pot fi acoperite. Desigur, consilierea in tot procesul de repatriere este absolut gratuita si totodata, consilierii sunt disponibili la orice ora, chiar si pe site-ul servicii Funerare.

Intr-o astfel de situatie sunt de mare importanta atat proptitudinea cat si seriozitatea de care trebuie sa dea dovada o agentie de repatriere a persoanelor decedate precum si de compasiune fata de cei apropiati acesteia. Oferirea unui suport spiritual suficient ii va face pe acestia sa poata trece mai usor peste un astfel de moment greu si sa se ocupe de toate cele necesare pentru a pregati persoana draga de un ultim drum.

Am mentionat deja ca o firma de repatrieri detine o flota bine organizata de masini mortuare insa unele servicii de repatriere ne pot duce mult mai departe de tarile europene si chiar si pe acest cotinent, exista mijloace mai rapide, precum transportul aerian. In cazul in care este vorba despre o insula sau chiar un continent indepartat, precum America sau Australia, unde exista anumite comunitati de romani dar si insule din zona mediterana, transportul aerian este chiar singura solutie. Cea mai buna solutie poate fi aleasa o data cu contactarea agentiei de repatriere.